COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Anna kan inte stanna - von Schenck sprang för fort

2007-05-19 - Förra helgen tog hon SM-brons på halvmaran. Idag var Anna von Schenck tillbaka på samma distans och vann Kungsholmen Runt. På en alldeles för snabb tid.

– Nu blir inte min tränare glad på mig, var Anna von Schencks kommentar över segertiden 1:17:52.
Hässelbys SM-bronsmedaljös skulle egentligen bara springa ett snabbare pass tre veckor före Stockholm Marathon och hade fått tillsägelse om att inte springa fortare än 1:20.
– Men när man får nummerlapp på sig är det svårt att hålla igen, erkände Anna, som satte personligt rekord på Göteborgsvarvet, sju dagar tidigare.
Då sprang hon på 1:15:52. Idag tog det två minuter mer, tränarinstruktioner till trots, och i kamp med kraftiga vindar, runt femton meter i sekunden. Hon hade bara sex manliga löpare före sig i mål. Anna är årets nästsnabbaste svenska på maratondistansen med 2:43:23, satt i Rom i mars. Hon hoppas på en bättre tid om tre veckor.
– Jag satsar på att slå mitt personliga rekord, 2:41 från i Berlin ifjol.

Anna var bara fem minuter bakom förste mannen i mål och hela nio och en halv minuter före nästa tjej, Kajsa Friström. FIF:s äss har aldrig missat pallen på de fem gånger som hon har sprungit Kungsholmen Runt i Studenternas regi. Sviten sedan 2002: 3-3-1-deltog ej-3-2! En annan av Stockholmsloppens välkända profiler tog hand om tredje platsen, Agneta Jonsson, Team Skavsåret. Det var också de två sistnämnda klubbarna som tog hand om lejonparten av de veteran-DM-medaljer som delades ut.

Lika ojämnt som det var i damklassen lika hårt var det om striden bland herrarna. Duellanterna hette Jonas Larm och Anders Österlund. Anders var kvickast ut, men sen tog Jonas över.
– Han drog större delen av andra varvet, tillstod västeråslöparen som tog över kommandot under den sista kilometern.
– Jag prövade ett ryck och det gick vägen, förklarade segerherren som kom in på 1.12:33.

Precis som många andra av Kungsholmen Runts deltagare hade Anders loppet som en förberedelse inför Stockholm Marathon om tre veckor. Det gäller även för Jonas Larm (nr 26 på maran), som vann KR på en liknande tid för tre år sen liksom för Waldemar Poszepczynski (nr 31), Martin Gidewall (nr 50), Fredrik Svanfeldt (nr 75), Martti Mustonen (nr 143) och Henrik Östling (nr 86), som följde närmast därefter, i likhet med alla de tre tjejer som beträdde prispallen.

Himlen var klarblå under förmiddagen, men mörknade mot lunch och efter ungefär en och en halv timmes löpning började det dugga. Ett regn som tilltog och temperaturen sjönk därefter, från 17 grader vid starten ner till 12 grader när siste man hade gått i mål. Vinden var annars den besvärliga faktorn för löparna med tio till sexton meter syd i sekunden under den första timmen innan det mojnade något.

De tre snabbaste löparna i milklassen drabbades tyvärr av en felaktig väganvisning och deras tider ska beaktas med det i minnet. Vi beklagar misstaget som berodde på att en banfunktionär försökte få bort en barnvagnsdragande förälder som ställt sig i vägen samtidigt som löparna kom farandes.

Ytterligare runt 120 efteranmälde sig på tävlingsdagen, så att deltagarantalet till slut steg till i det närmaste till ett tusen.

Alla resultat