COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Marek tillbaka som en vinnare

2008-05-10 - För tre år sedan var han en avdankad handbollsspelare som helt okänd tampades med Alfred Shemweta om segern. I dag vann han överlägset. Men Marek Poszepczynski är ändå inte helt säker på sin identitet. – Jag är fortfarande en avdankad handbollsspelare. Det också.

Den blygsamme enhörnalöparen malde ner allt motstånd i värmeböljans Kungsholmen Runt. 22 grader vid starten steg till 25 under eftermiddagen. Spårvägens Daniel Woldu tog tidigt kommandot, men Marek var inte långt efter och vid Stadshuset var han ikapp och förbi. Under det andra varvet växte avståndet kilometer för kilometer och i mål var Marek nästan två och en halv minut före. Henrik Åkerlund låg länge som stabil trea, men på slutet mattades han och fick ge sig för Johan Ställberg, som passerade Huddingelöparen när de kom in i Konradsbergsparken, och seglade ifrån med 28 sekunder.

Som vanligt så var Kungsholmen Runt ett essentiellt genrep för de löpare som ska ge sig på Stockholm Marathon tre veckor senare. Det ska alla de sju främsta männen på Kungsholmen Runt göra och likaså är det för
Anna von Schenck, som försvarade sin titel. Hon följde inledningsvis Anna Rahm, som vann maran för två år sen och var tvåa ifjol. Men Rånäs-Anna valde att kliva efter att ha testat formen i ett varv.
– Då förstod jag att det hade gått för fort, berättade en skrattande Anna von Schenck efter loppet.
– Men jag kunde springa med min klubbkamrat Fredrik Svanfeldt under det andra varvet.
Däremot var det ingen tjej som kunde följa och segermarginalen skrevs till i det närmaste fyra och en halv minut. Kajsa Berg upprepade sin andraplats från 2006, fastän nu med Huddinges färger, men med nästan samma tid.

Hässelby plockade även segern i manliga milklassen där Jonas Larm vann sitt tredje lopp på en dryg vecka. Efter Danderydsloppet och den andra deltävlingen i Extreme Running kryssade Jonas nu in bland halvmaratonlöparna på kvicka 32:47. Rebecca Miller var snabbast av tjejerna över tio kilometer.

Alla resultat.