LÖRDAG
4
MAJ

Von Schenck bäst i stänk

2010-05-08 23:15:00 - Regnet hade just börjat falla när Anna von Schenck tog sig i mål som segrare för tredje gången på Kungsholmen Runt. Det blev en överlägsen vinst för EM-löperskan i maraton, över åtta och en halv minut till överraskande tvåan Frida Lundén. Desto jämnare var det i manliga klassen där Johan Olsson så när hann ikapp Linus Nilsson.

Linus säkrade Enhörnas tredje raka seger efter två raka vinster för Marek Poszepczynski, som inte kom till start i år. Men det satt hårt inne i dubbel bemärkelse.
– Jag kunde knappt springa de sista sju kilometerna för jag hade såna problem med låren, bättade Linus efter målgång.
Så dags, två tredjedelar in på loppet hade han skaffat sig en betryggande ledning till spårvägaren Johan Olsson, som var rejält besviken över dagens insats. Desto mer nöjd var halvmaratondebutanten Oskar Majling, som kom i mål en knapp minut efter Linus Nilssons segertid 1:10.56.

Anna von Schenck kom till Kungsholmen som nyuttagen EM-löperska i maraton. Hon började dagen med att heja fram barnen Ludvig och Hilde innan det var dags för den tvåfaldiga KR-mästarinnan att ge sig iväg på två vav runt Kungsholmen. Trots rejält ruggigt väder, 7-8 grader och annalkande regn sprang Anna in på sin bästa tid i loppet, 1:17.42. Det är bara Marie Söderström-Lundberg som sprungit fortare. Hon äger det sju år gamla banrekordet på 1:16.10.

Fredrik Uhrbom försvarde sin titel i milklassen på en tid som han betraktade värdig en snabbdistans, 31.49, utan att förta sig. Kampen om segern i damklassen stod mellan två Annor. Ställberg med orienterarbakgrunden besegrade Rahm, med de ädlaste maratonmeriterna (seger i Stockholm 2006): 36:27-36.34.