COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Olle snabbast genom tiderna

2013-05-05 - Olle Walleräng slog det 19 år gamla banrekordet med 15 sekunder och hundra män underskred 40 minuter. Milklassen på Kungsholmen Runt har aldrig varit så bra.


(Bild: DECA Text & Bild)
När Alfred Shemwetas sprang på 29:47 från 1994 var det på en helt annan bana, med start och mål på Kristinebergs IP och ett större inslag av löpning längs med vattnet. Det snabbaste någon noterat på den senaste banversionen är Haben Idris 30:32 från ifjol. En tid som Hässellbylöparen faktiskt upprepade på sekunden i år, men ändå blev han distanserad med en minut.

– Jag hade förnämligt sällskap av Haben i fyra kilometer, berättade Spårvägens Olle Walleräng, men sen tryckte jag på i första backen, efter fyra kilometer, och då släppte han.

Olle var ändå inte helt nöjd. Han hade hoppats på en tid på runt 29:15 efter en mycket bra träningsperiod, där siktet varit inställt på halva distansen.

– Jag är 5000meterslöpare, deklarerade han bestämt, och vill göra en tid under 13:20 för att springa så fort som möjligt i augusti, fortsatte han och syftade på VM, som går i Moskva då.

Bakom Olle och Haben tog Ullevis Fredrik Johansson hand om den tredje pallplatsen (31:48), men marginalen bakåt krympte på slutet, då junioren Otto Kingstedt och Andreas Fahlén utkämpade en ursinning strid, som slutade med att Otto tokpersade, just under 32 minuter.

Toppbredden utmärktes av att 45 män underskred 37 minuter och hela hundra hann in före 40 minuter – siffror som i Stockholm endast slås av Hässelbyloppet och frågan är vilka fler lopp i landet som når upp till det.

Alla resultat