COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Sofia den första att anmäla sig till SM

2015-02-01 - SM-klassen hade knappt hunnit öppna innan Sofia Ewnert anmälde sig. Den nyblivna götisten hade längtat i över ett år att få tillfälle att springa i de svenska mästerskapen i halvmaraton.

– Hej Sofia Ewnert, som blev första anmäld i SM på halvmaraton, som avgörs på Kungsholmen runt. Varför valde du vårt lopp?

– Ja, helt enkelt eftersom det är kungsholmen runt som har sm i halvmarathon i år. Jag var inkvalad även till förra sm men hade då opererat mitt knä och kunde inte ställa upp. Men nu är jag än så länge frisk och kry och ser fram emot att få tävla mot dem bästa! Dessutom är det ju min gamla klubb FK Studenterna som anordnar tävlingen och då kan man vara säker på att det blir ett mycket bra arrangemang!

– Du kvalificerade med din vinst i Jämtland på fötter ifjol. Kan du berätta om det loppet?

– Jämtland på fötter är en hyfsat kuperad bana och inte den lättaste. Förra året var det dessutom extremt varmt! De hade satt in extra vätskekontroller och folk stod utmed banan och sprutade vatten på oss med trädgårdsslangar. För egen del påverkas jag inte jättemycket av värmen, dock hade jag ett helt tejpat ben då mitt knä var struligt. Loppet var skitjobbigt då jag fick dra stora delar själv. Dock persade jag och vann loppet vilket var en helt otrolig upplevelse. I målfållan stod dessutom familj och vänner och tog emot mig. Ett superbra minne helt enkelt!

–Du tävlar för IF Göta i Karlstad. Får du med dig fler Götalöpare till Stockholm i maj?

– Hehe, ja, det vet jag inte. Jag har inte hunnit bekanta mig med alla Götister än, men jag vet åtminstone en som skall med, och det är min sambo som kastar slägga för Göta. Han skall med och heja på mig längst med banan!

– Vad har du för förväntningar på Kungsholmen runt?

–Jag har stora förväntningar på loppet, banan och arrangemanget i stort. Har man SM måste man leva upp till vissa krav och det är jag övertygad om att Studenterna sköter med bravur. I övrigt har jag såklart förväntningar på mig själv att prestera bra på loppet, men vi får se hur formen är i maj. Skall bli mycket roligt att springa i vilket fall som helst och jag hoppas såklart på bra sparring av andra löpare!

Intervju: Jonas Collet

Sveriges snabbaste män och kvinnor över distanserna 10 000 meter, halvmaraton och maraton finns på vår kontinuerligt uppdaterade lista över SM-inkvalade löpare.