COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























EM-löpare kommer tillbaka

2010-05-05 12:00:00 - Anna Von Schenck har precis bivit uttagen till att springa maraton på EM i friidrott i sommar. Hon är den klart snabbaste tjejen på Kungsholmen de senaste åren med segrar 2007 och 2008. Anna står på startlinjen på lördag liksom Fredrik Uhrbom, som vann milklassen ifjol, Stockholm Marathon-ettan Anna Rahm och Malin Liljestedt, fjolårets vinnare av Finnkampen.

Medan Anna Von Schenck är klar favorit på halvmaran, så får landslagskamraten och namnen Rahm mycket tuff konkurrens av Malin Liljestedt. För ett år sen var det en okänd tjej som kämpade för att få en plats på Göteborgsvarvet. Enda lösningen för att komma in på det fulltecknade loppet var att gå med i en friidrottsförening och starta i SM-klassen (Se presentationen utav henne efter loppet). Klubbadressen blev alltså Spårvägen och fyra månader senare hade rena askungesagan frambringat en landslagsdebut som slutade med seger på Finnkampens 10 000 meter! I det loppet deltog även Anna Von Schenck, som i april sprang Rotterdam Marathon på 2:39, ett resultat som ledde hela vägen till EM i Barcelona.

Anna Rahm har en längre meritlista, som toppas av förstaplatsen på Stockholm Marathon 2006. Hon var även tvåa året därpå. Efter några skadetunga år har Anna så smått börja tävla igen. Den gångna helgen vann hon Danderydsloppets mil.

Fredrik Uhrbom tävlar flitigt och har placerat sig i toppen i en lång rad lopp i 08-trakten. Ifjol vann han Kungsholmen Runts miklass med över en halv minut, men var inte nöjd med segertiden 31.25. Han utmanas av comebackande klubbkamraten i Spårvägen, Mats Granström. Spårvägen är även klubbtillhörigheten för en av favoriterna på halvmaran, Johan Olsson, som är den ende av de föranmälda utöver Enhörnas Linus Nilsson som har sprungit distansen på mindre än 70 minuter.

Men många av de snabbaste löparna väljer att anmäla sig i sista stund, så än är det svårt att tippa vem som kommer att erövra segerchecken på 2000 kronor. Det beloppet kan växa till 5000 kronor till om banrekordet ryker. Det är 1:05.09 respektive 1:16.10 som ska överträffas.